189_offshore.JPG

AW189 helikopter

AW189 er en af de mest moderne og fleksible helikoptere i verden. Den er større end AW139 og mindre og mere økonomisk end de største offshore helikoptere, der opererer for øjeblikket. 

AW189 er en super-medium størrelse helikopter der kan bære 16-19 passagerer og 2 piloter. Bel Air har konfigureret helikopteren til 16 passagerer og 2 piloter for bedre komfort under flyvningen. 

Denne helikopter er designet med seneste sikkerhedskrav CS\JAR\FAR 29 og overstiger kravene i de seneste EASA/FAA regulativer i transport kategorien (part 29) og opfylder dermed de høje krav indenfor offshore branchen. AW189 er godkendt PC1 og SeaState 6 og har 50 minutters dry-run kapacitet.

Om AW189 helikopteren (Kilde: Agusta Westland):

AW189 er den seneste generation af 8,6 tons, to-motoret helikopter, designet til at møde det voksende behov for offshore flyvninger, hvilket kræver en sikker, robust og alsidig helikopter i mellemstørrelsen.

  • Designet til at opfylde de strenge offshore krav til sikkerhed, ydeevne og komfort for passagererne. 
  • Certificeret efter de seneste og højeste europæiske sikkerhedsstandarder for helikoptere. 
  • Flotationssystem certificeret til landing op til Sea State 6.
  • Rummelig kabine med 16 pladser som standard.
  • Overstiger de nyeste internationale sikkerhedskrav indenfor flyvesikkerhed i henhold til EASA/FAA Part 29, AIR OPERATIONS og FAA, hvilket kvalificerer den til selv de strengeste retningslinjer fra de store olie og gas selskaber. 
  • Hovedgearboksen har enestående 50 minutter ‘dry-run’ egenskaber, hvilket overstiger gældende standarder og giver uovertruffen sikkerhed og drift på langdistance offshore flyvninger, dette gør den til den bedste i verden på dette punkt. 
  • Helikopteren drives af to GE CT7-2E1 motorer, der leverer høj hastighed og overlegen ydelse ved hovering og Cat. A.
  • Cockpittet er designet med de nyeste avancerede teknologier, hvilket giver bedre arbejdsforhold for besætningen og øger sikkerheden

Bel Air er stolte af at være blandt de første der tog levering af denne fantastiske helikopter i 2014. Efter grundige tests og træning i samarbejde med eksperterne fra Agusta Westland kunne vi fejre første flyvning i november 2014. Siden da er vi blevet fleetleader på verdensplan, som det selskab der har fløjet flest timer med denne type helikopter.