Taler

Borgmester Egon Fræhr

Borgmester Egon Fræhr, Vejen

Deres Kgl. Højhed, kære Susanne og Bjarne Lastein.

Først vil jeg gerne sige velkommen og tak fordi Deres kgl. Højhed i denne anledning aflægger et besøg i Vejen Kommune.

Vejen er en af de nye storkommuner, som nu er kommet godt fra start. Her er vækst og udvikling, og vi har meget at vise frem. Så jeg håber der en dag bliver mulighed for, at regentparret kan aflægge kommunen et besøg. Måske i forbindelse med et sommertogt, selvom vi ikke råder over nogen havn.

Men som vi ser det i dag er der jo andre måder at komme rundt på end med skib. Hendes Majestæt Dronningen og Deres kgl. Højhed skal være meget velkomne.

Susanne og Bjarne tak for invitationen. Jeg synes, det er dejligt, at I har valgt at fejre den nye helikopter. I kan med rette være stolte af den og af det nye firma.

I er iværksættere om nogen. Det er kun 15 år siden I startede Bel Air. Firmaet DanCopter blev opbygget på rekordtid, så ambulancekørsel i Responce, og nu et nyt helikopterfirma. I kan lide at bygge op, er dygtige til det, og så tror jeg også, at der ligger en drivkraft i at kunne udfordre de store.

I en tid hvor det offentlige skal klare alt lige fra madpakker i børnehaverne og til krisehjælp for banker, så er det befriende og opløftende, at der er nogen, der kan selv. En kommune og et samfund kan ikke være foruden nye virksomheder, og navnlig virksomheder som vokser og skaber nye arbejdspladser. Her tjener I som modeller.

At I så også har overskud til at gå ind i byrådsarbejde, børnehavebestyrelse og halbestyrelse viser, at I ikke er jer selv nok, men også tager et samfundsansvar på jer. Det skal I have tak for.

Jeg vil ønske jer til lykke med den nye helikopter og held og lykke med Bel Air.

Hans Dallerup Koch

Kommandørkaptajn (p) Hans Dallerup Koch, Bel Air A/S bestyrelse

Hans D. Koch har haft en lang karriere i Søværnet som chef for ubådene.

SUS tale

Pilot, mor til 6 børn og ejerdirektør i Bel Air A/S Susanne Hessellund Lastein

***

Det glæder os meget at prinsgemalen vil tage sig tid til at besøge os her i Holsted - tak for det.

Det gør stort indtryk på os at se, den store betydning De har for det danske erhvervsliv - det er uvurderligt. Bel Air har aktuelt mærket denne positive indvirkning ved at vores helikopter og aftalerne omkring den her i leveringsfasen, er kommet på plads indenfor en snæver tidsramme. Samarbejdspartnere i Italien, Tyskland, Belgien og hos det danske Statens Luftfartsvæsen, har været meget fleksible, da de vidste hvor vigtigt det var for os at få helikopteren hjem og klar til Deres besøg i dag.

Ingenting kommer af sig selv - skal vi nå resultater skal der, ligesom her i Bel Air, en uovertruffen holdindsats, en stålfast vilje og forstående familier bag vore medarbejdere til. Jeg føler mig utrolig previligeret, at få lov at være en del af Bel Air teamet og glæder mig til at komme på arbejde hver dag. Fælles for os alle er at vi ser positivt på tingene - vi ser ikke problemer, men positivt på opgaver der skal løses. Tak til hele holdet for det.

Bjarne og jeg har 6 børn - hvoraf kun et af børnene var let at blive enige om navnet på. Den nye helikopter skal i dag navngives - mange navne er mulige, men der er i mit sind ingen tvivl om, hvad barnet skal hedde. Med baggrund i den uovertrufne og helt fantastiske opbakning fabrikanten AgustaWestland har givet os de sidste 2 år - både menneskeligt, med denne helikopter og med Bel Air som nyudnævnt Agusta Service Center. Derfor skal vores første AW139 helikopter dedikeres til dem og deres fantastiske team.

***

HKH tale

HKH Prinsgemalen taler og døber helikopteren "Spirit of Agusta"