Første 5000 timer og 6600 sikre landinger på AW189

Bel Air har netop passeret de første 5000 timer med offshore flyvninger med vores to AW189 helikoptere. Dette betyder, at Bel Air forbliver AW189 fleet leader worldwide. Til sammenligning er der i hele verden 23 AW189 helikoptere i kommerciel drift og de har tilsammen på verdensplan fløjet knap 16000 timer.


Bel Air tog levering af vores to AW189 helikoptere fra Leonardo Helicopters (tidligere AgustaWestland) i efteråret 2014 og var dermed blandt de første operatører, der tog denne nye og avancerede helikoptertype i brug til offshore flyvninger.


Efter grundige tests og træning i samarbejde med eksperter fra leverandøren, kunne Bel Air fejre den første flyvning i november 2014.


Nu efter mindre end to år har Bel Air passeret 5000 timer og 6600 sikre landinger med de to AW189 helikoptere på offshore flyvninger i Nordsøen. Det betyder at Bel Air har stor erfaring med denne nyeste generation af helikoptere og forbliver fleet leader på verdensplan.


Susanne Hessellund, administrerende direktør ved Bel Air Aviation:
” Vi er meget glade for, at vores nye AW189 helikoptere virkelig har vist sig at være de arbejdsheste vi havde håbet på. Efter en travl introduktionsperiode præsterer de endnu bedre end vi havde turdet håbe.
I dag fejrer vi med specielle AW189 kager til vores kunder og vores team, at vi allerede efter 2 år har passeret 5000 flyvetimer og 6600 sikre landinger med vores to AW189 helikoptere.“


Om AW189 helikopterne
(Kilde:Leonardo/AgustaWestland):

AW189 er den seneste generation af 8,3/8,6 tons, to-motoret helikopter, designet til at møde det voksende behov for offshore flyvninger, hvilket kræver en sikker, robust og alsidig helikopter i mellemstørrelsen.

Fakta om AW189 helikopteren:
• Designet til at opfylde de strenge offshore krav til sikkerhed, ydeevne og komfort for passagererne.
• Certificeret efter de seneste og højeste europæiske sikkerhedsstandarder for helikoptere.
• Flotationssystem certificeret til landing op til Sea State 6.
• Rummelig kabine med 16 pladser som standard.
• Overstiger de nyeste internationale sikkerhedskrav indenfor flyvesikkerhed i henhold til EASA/FAA Part 29, AIR OPERATIONS og FAA, hvilket kvalificerer den til selv de strengeste retningslinjer fra de store olie og gas selskaber.
• Hovedgearboksen har enestående 50 minutter ‘dry-run’ egenskaber, hvilket overstiger gældende standarder og giver uovertruffen sikkerhed og drift på langdistance offshore flyvninger, dette gør den til den bedste i verden på dette punkt.
• Helikopteren drives af to GE CT7-2E1 motorer, der leverer høj hastighed og overlegen ydelse ved hovering og Cat. A.
• Cockpittet er designet med de nyeste avancerede teknologier, hvilket giver bedre arbejdsforhold for besætningen og øger sikkerheden.

189_offshore.JPG