Tillykke med de 50 år til Susanne Hessellund.

Forud for selve fødselsdagen har Susanne fejret dagen ved Bel Air ved en reception for kollegaer, venner og forretningsforbindelser og selve dagen fejrer hun med den nærmeste familie.

Her er et lille tilbageblik på en fantastisk rejse:

Susanne tog allerede som barn den beslutning, at hun ville flyve helikopter. I dag har hun opbygget Bel Air Aviation, en professionel og veldrevet offshore helikopter virksomhed, hvor hun og hendes team med base i Esbjerg Lufthavn flyver mandskab og materialer til offshore installationer i Nordsøen. Forudsætningen for at drive en succesfuld virksomhed er for Susanne først og fremmest dygtige og engagerede medarbejdere, som hver dag glæder sig til at møde på arbejde og som giver kunderne en helt unik service. Pleje af medarbejderne og deres familier har da også en meget vigtig plads ved Bel Air.

Helikopterdrømmen startede, da Susanne som 6-årig var en tur i Esbjerg Lufthavn med sine forældre og blev grebet af en ”gal propel” da hun så en helikopter fra Maersk lege i luften. Hun blev fast besluttet på at følge sin drøm om selv at komme til at flyve helikopter, men hun vidste også at familien i Holsted måske ville synes, at det var en uopnåelig drøm, så derfor sparede hun sammen til et certifikat og ofte havde hun 2-3 jobs ad gangen. Med en opsparing på 150.000 kr. og et banklån kunne hun som 22-årig starte på at tage sit flyvecertifikat. Hun ville overraske sine forældre ved at komme hjem med flyvecertifikatet i hånden, derfor fortalte hun dem ikke om det, men en dag var teoritimen aflyst og da instruktøren ringede hjem for at fortælle det, troede Susannes forældre at han havde fået galt nummer, for Susanne havde allerede kørekort, så hun gik da ikke til teori. Men da de fik forklaringen bakkede de 100% op om det.

Efter endt uddannelse blev Susanne i 1994 ansat ved Maersk som den første kvindelige helikopterpilot til flyvninger på Nordsøen. Hun faldt godt til hos Maersk Helicopters og både øvrige medarbejdere og passagerer accepterede hurtigt det kvindelige islæt i cockpittet.  Da Maersk Helicopters lukkede deres Esbjerg afdeling, startede Susanne som kaptajn hos et stort canadisk selskab CHC. Et imponerende selskab med 4000 medarbejdere. I den efterfølgende tid voksede til et stort ønske om at starte en virksomhed, hvor værdsættelsen af den enkelte medarbejder og familien var i højsædet. Det var Susannes klare overbevisning, at et godt hold af dygtige, fleksible og engagerede medarbejdere var fundamentet for trivsel og succes, både internt og eksternt.

Efter to og et halvt år i det store canadiske selskab, besluttede Susanne derfor at forsøge at etablere et offshore helikopterfirma sammen med tidligere kollegaer fra Maersk Helicopters: DanCopter, som kom fra start i december 2002 med den første offshore opgave for DONG Energy og Hess. Herefter fulgte nogle spændende år, hvor Susanne og DanCopter fik et godt tag i offshore flyvninger. Eventyret sluttede i 2007, da Susanne blev fyret efter længere tids uoverensstemmelser blandt ejerne om strategien. Susanne ville under ingen omstændigheder have at hendes medarbejdere skulle flyve til områder, som var usikre, og det er fortsat hendes faste holdning den dag i dag. Medarbejdernes trivsel og sikkerhed er ikke til diskussion.

Susanne solgte sine aktier i DanCopter – og efter at have sundet sig og tænkt forskellige fremtidsmuligheder igennem med familien, besluttede Susanne at udvikle sit lille private helikopterfirma, Bel Air, til offshore flyvninger på Nordsøen.

Dette blev et spændende projekt og et nyt eventyr, som hun kastede sig ud i sammen med dygtige og tro medarbejdere, som dels fulgte hende fra DanCopter, dels meldte sig på banen udefra – for alles vedkommende fordi de troede på ideen og gerne ville følge ildsjælen Susanne i hendes målbevidste arbejde for en god, sund og inspirerende arbejdsplads.

Fremdriften skyldtes også i høj grad en stærk, kompetent og fremsynet professionel bestyrelse, som tog aktivt del struktureringen af det lille helikopterfirma, så kræfterne blev sat ind lige der, hvor Bel Air havde sin styrke og kunne gøre en forskel. De små helikoptere blev solgt fra og der blev sat fokus på at sætte ind på offshore flyvninger. Bestyrelsen, revisoren, Malene (Susannes søster) og Susanne fik sammen finansieringen til at lykkes, så virksomheden kunne købe sin første offshore helikopter hos det italienske firma AgustaWestland. Spirit of Agusta, som helikopteren blev døbt, blev fløjet hjem fra Italien af to dygtige piloter med Susanne og hendes familie som passagerer og det var en stor og helt speciel begivenhed – den første store milepæl på den fantastiske rejse.

Et tæt forhold og fantastisk samarbejde med leverandøren, italienske AgustaWestland har været med til at gøre eventyret til virkelighed. AgustaWestland producerer helikoptere til offshore flyvninger, til redning og politi og lignende sikkerhedskrævende operationer. De har medvirket til at konfigurere helikopterne, så de passer perfekt til det danske offshore marked. AgustaWestland har været med på rejsen i mange år og kender Bel Air, Susanne og hendes familie særdeles godt – børnene har flere gange været med, når en helikopter skulle hentes hjem og det bringer smil frem i Italien, når direktøren for Bel Air flere gange er troppet op med et barn i lift.

Susanne har 6 børn i alderen 11 til 25 med sin tidligere mand Bjarne Lastein. Desuden har hun to dejlige bonusbørn sammen med sin kæreste Dennis Vad Lauridsen. Børnene er vant til en mor, der bruger mange timer på Bel Air, men som til gengæld prioriterer fritiden med børnene højt.  Tiden om aftenen er helliget familien, men når den sidste er lagt i seng, vender Susanne tilbage til arbejdet, og det er ikke usædvanligt at der kommer mails kl. 2 om natten. Det forventes dog ikke at medarbejderne svarer før næste dag – de er vant til rytmen.

Medarbejderne i Bel Air er håndplukkede og Susanne deltager altid, når der skal ansættes nye medarbejdere. Det er vigtigt at sikre, at Bel Airs værdier ligger helt naturligt hos de mennesker, der ansættes. Det er med til at sikre en helt særlig arbejdsplads med et fantastisk team, der sammen kan flytte bjerge og som sammen har overskud til at have det sjovt i en travl hverdag. 

Familierne bag Bel Airs medarbejdere er en del af virksomheden og mange kommer forbi på besøg, til firmafest eller bare til en hyggestund. Som noget særligt er der i det store, nye domicil, der stod klar i 2014, indrettet et børnerum, så medarbejdernes børn kan komme med mor eller far på arbejde, hvis det passer ind i familiens planer. Rummet er indrettet af Susannes yngste datter, så der er alt hvad børn kan ønske sig, blandt andet en kæmpe fladskærm til playstation, film og computerspil, en massagestol, hyggelige sækkestole og en masse spil.  

Men det er ikke kun medarbejdernes børn, der bliver forkælet. Bel Air medarbejderne har glæde af at mødes i det store, lyse køkken på første sal, hvor der både morgen og middag bliver sat brød og pålæg frem, så man kan spise sammen og få en god snak med sine kollegaer ved de runde borde. Desuden er der årligt tilbagevendende sociale arrangementer så man kan hygge sig sammen.  

Bel Air har været og er stadig på en rejse. Vejen hertil har slået rigtig mange sving og givet udfordringer undervejs, men sammen har Bel Air holdet det der skal til. En vedholdende, fleksibel og engageret indsats har ført virksomheden i den rigtige retning og eventyret fortsætter. Bel Air har i de sidste år vundet en lang rækker priser:  I 2012 vandt firmaet DI’s initiativpris og i 2013 blev Susanne og hendes team hædret med både den regionale og nationale Gazellepris for en vækst på 5.772%. Samme år vandt Bel Air også den lokale pris ”Den Gyldne Ambolt, som blev tildelt for særligt initiativ og virkelyst i landsdelens erhvervsliv. I 2014 fik Bel Air igen Gazelleprisen, og samme år blev Susanne kåret som årets ejerleder af PWC, ligesom holdet også i 2014 vandt Entrepreneur of the Year i kategorien vækst, der uddeles på verdensplan af Ernst & Young. Og endelig blev året 2015 blev flot skudt i gang ved Esbjerg Erhvervsudviklings nytårskur, hvor Bel Air vandt Esbjerg Erhvervspris.  

Grundlaget for offshore flyvningerne er fem helikoptere fra AgustaWestland: Tre AW139 og to AW189 bliver til stadighed vedligeholdt og tjekket, så de imødekommer de højeste sikkerhedskrav. Hangaren er indrettet således, at medarbejderne får optimale arbejdsforhold til det vigtige arbejde med vedligehold og check af helikopterne. Her er gulvvarme, dagslys, det nyeste udstyr og en stor topmoderne kran, der hurtigt kan flytte alle de tunge dele.

Alt i alt er det helt naturligt, at sikkerhed, både arbejdssikkerhed og flyvesikkerhed, har første prioritet i en virksomhed, som flyver offshore helikopterflyvninger. Passagererne der flyves til deres arbejde skal kunne sætte sig ind i helikopteren i tryg forvisning om, at både udstyr og piloter sikrer dem en sikker tur ud til deres arbejdspladser på Nordsøen og senere hjem til deres familier igen.

Så på sin 50 års fødselsdag har Susanne fået opfyldt mange af sine drømme og sat mange krydser på sin ”bucket list” – og som medlem af bestyrelsen i Fonden for Entreprenørskab, har hun de seneste år også hjulpet mange andre iværksættere i gang med at opfylde deres drømme.

Susanne Hesselund i cockpittet.JPG